2011. márc. 28.

Filmek, amelyeket Budapesten forgattak és Budapest önmagát "játszotta" - 3. rész: Étoile

Izgalmas filmre bukkant az origo, amelyben egy kedves és naiv balerina a Fekete hattyú Natalie Portmanjéhez hasonlóan vesztíti el józan eszét, csak éppen 22 évvel korábban és Budapesten. Az Etoile című filmben az akkor tizenhét éves Jennifer Connelly szerepel, érdekesség, hogy a Fekete hattyút is majdnem Magyarországon is forgatták, és Jennifer Connelly is pályázott a főszerepre.


A sztori szerint a kezdő New York-i balerina, Claire Hamilton (Jennifer Connelly) meghallgatásra érkezik Budapestre, de megfutamodik, és a felvételi helyett egy Jason nevű seftes amerikaival nyalja a fagyit a Halászbástyán. Csakhogy éjszaka meglátogatja őt egy balett-táncos szellemekből álló társulat, és ármány módon beléleheli egy jó ideje halott táncos, Natalie Horváth feketehattyú-lelkét. Ezért aztán Claire egy elhagyatott házba költözik megbabonázva, és egy rég bezárt színházban megkezdi egy formabontó Hattyúk tava-előadás próbáit. Később Jason kiszagolja a turpisságot, és a rejtély nyomába ered, majd közvetlenül azután, hogy kihasználja Claire/Natalie fekete hattyúként tanúsított szexuális hajlandóságát, megmenti őt a fehér világnak.

Az 1990-ben Magyarországon is bemutatott Étoile egyes jeleneteiben szerephez jut a Hősök tere, a Gellért szálló, a Lánchíd, a Halászbástya, a Margitsziget, a Nyugati és a Városliget is.

Az origo további videóit a filmből ITT megnézhetitek, illetve a youtube-on ITT.

IMDb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése