2011. febr. 7.

Budapesten forgatott külföldi sorozatok - 2. rész: Carlos (Carlos the Jackal)

Carlos (Carlos the Jackal, 2010)
Carlos (eredeti nevén Ilich Ramírez Sánchez, 1949. október 12.), a venezuelai születésű kommunista terrorista a 70-es években mintegy 2 évig Budapesten, a Rózsadombon (Vend utca) lakott és innen szervezte akcióit.

Carlos életének ezen szakasza bekerült az Olivier Assayas rendezte, 3 részes minisorozatba,, amely megkapta 2011-ben a legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm Golden Globe díját.


A háromrészes minisorozat harmadik epizódja rögtön egy szép dunai panorámával indul, 1979 márciusát írunk és Carlos hamarosan beköltözik egy kissé lepukkant, de impozáns budai villába.


Nemsokára azonban megjelennek nála a magyar hatóság képviselői (Scherer Péter és Tóth József a belügyminisztériumból), akik szeretnék megtudni, mit is akar Magyarországon.


Később felbukkannak különböző magyar rendőrök és tisztségviselők (Böjte Sándor, Thuróczy Szabolcs, Varsa Mátyás, Tóth Attila), aztán a Margit-sziget, bulival, cigányzenével és sok magyar szóval. Carlos azonban nem maradhat már sokáig Budapesten: egy idő után behívatják a Minisztériumba és közlik vele, hogy túl kockázatossá vált számukra Carlos megtűrése, ideje elhagynia az országot.

Honlap
IMDb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése